Algemene voorwaarden

Wij willen graag een goede en langdurige relatie met u opbouwen. Zoals u van ons mag verwachten streven wij altijd naar de beste kwaliteit en zorg. Daarbij zijn wij van uw medewerking afhankelijk. Goede communicatie en onderling vertrouwen spelen dan een belangrijke rol.

  • Afspraken: wij begrijpen dat u een afspraak nooit opzettelijk annuleert maar, wij houden wel rekening met de afspraak in onze planning. We verzoeken u dan ook vriendelijk een afspraak minimaal 24 uur van te voren te annuleren. Wanneer u korter dan 24 uur van tevoren annuleert of voor een afspraak op maandag niet voor vrijdag 12:00 uur annuleert dan zijn wij helaas genoodzaakt om een bedrag van € 17,50 per tien minuten gereserveerde behandeltijd in rekening te brengen. U kunt deze kosten niet verhalen op uw zorgverzekering.
  • Deelbehandelingen: wanneer u deelbehandelingen door een tandarts buiten onze praktijk laat uitvoeren dan zijn wij niet verantwoordelijk voor en/of aansprakelijk bij eventuele klachten die voortvloeien uit deze behandelingen.
  • Polisvoorwaarden: twijfelt u of de kosten van de behandeling door uw zorgverzekeraar worden vergoed? Vraag naar een kostenbegroting bij uw tandarts en informeer bij uw zorgverzekeraar over de eventuele vergoeding. Dit voorkomt teleurstelling en misverstanden achteraf.
  • Klachtenregeling: wij doen ons uiterste best u met zorg en naar tevredenheid te behandelen. Heeft u toch een klacht of is er onvrede over bepaalde zaken bespreek deze dan met uw behandelend tandarts. Komt u er samen niet uit dan kunt u voor advies en informatie terecht bij de KNMT-klachtenregeling voor patiënten: Tandheelkundig Informatiepunt (TIP).

Om u te behoeden voor overbodige behandelingen is een regelmatig bezoek aan de tandarts nodig voor het behoud van uw gebit. Wij pleiten dan ook voor een halfjaarlijks onderzoek voor alle patiënten.

BETALINGEN

In onze praktijk worden betalingsvoorwaarden gehanteerd. Deze regels zijn opgesteld en gedeponeerd om de afspraken over betalingen voor u zo duidelijk en transparant mogelijk te maken.

Bedragen onder de €200,- dienen direct na de behandeling contant of per pin te worden voldaan. Uiteraard krijgt u de gespecificeerde rekening met prestatiebeschrijvingen en codes gelijk mee. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan van directe betaling worden afgeweken. Hiervoor dient u voor de behandeling met uw tandarts te overleggen.

Voor kinderen tot 18 jaar worden vrijwel alle reguliere behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraarVanaf 18 jaar kunt u bij vrijwel iedere zorgverzekeraar een aanvullende verzekering voor tandheelkundige zorg afsluiten. De vergoedingen op grond van deze polissen zijn per verzekeringsmaatschappij zeer verschillend en het loont de moeite om deze goed te bekijken voor u besluit om een dergelijke verzekering af te sluiten.

De declaratie kunt u zelf bij uw zorgverzekeraar indienen. Wij versturen geen declaraties rechtstreeks naar de zorgverzekeraars. Voorafgaande aan een behandeling kan uw tandarts of mondhygiëniste u met behulp van ZorgSom (een geavanceerd softwareprogramma waardoor we direct inzicht hebben in de polisvoorwaarden van uw verzekering) precies vertellen wat u wel en niet vergoed krijgt.

Voor de volledige betalingsvoorwaarden klikt u op de volgende link: Betalingsvoorwaarden.